top of page
  • Writer's picturePoh Lee Ong

Griezmann Mengaku Jatuhkan RANDOM JACKPOT dalam SCR888 BARU 918KISS!

Penyerang Atletico Madrid, Antoine Griezmann membuat pengakuan berana mati apabila mengaku dirinya sudah mencapai taraf yang sama dengan Cristiano Ronaldo dan Lionel Messi.

Selepas namanya tidak disenaraikan langsung dalam senarai akhir 'The Best FIFA Men's Player', Griezmann kini mensasarkan untuk memenangi anugerah Ballon d'Or yang akan diumumkan tidak lama lagi.918Kiss Malaysia
918Kiss Malaysia

Terdahulu, Griezmann terlepas peluang untuk memenangi anugerah pemain terbaik anjuran FIFA musim ini selepas namanya tidak disenaraikan dalam 3 pemain terakhir. Pemenang musim lalu, Cristiano Ronaldo masih lagi dicalonkan dan beliau bakal menerima tentangan sengit dari bekas rakan sepasukannya di Real Madrid, Luka Modric dan pemain terbaik Afrika 2017, Mohamed Salah.

FIFA akan mengumumkan pemenang anugerah 'The Best FIFA Men's Player' pada 24 September ini dalam majlis yang bakal diadakan di London.

Walaupun demikian, Griezmann masih menaruh harapan beliau akan dapat memenangi satu lagi anugerah pemain terbaik dunia iaitu Ballon d'Or yang akan diumumkan pada penghujung tahun ini. Berbeza dari anugerah anjuran FIFA, pemenang Ballon d'Or ditentukan menerusi undian daripada wartawan sahaja.918Kiss Malaysia
918Kiss Malaysia

Bagi anugerah FIFA pula, ia ditentukan menerusi undian daripada kapten skuad kebangsaan, ketua jurulatih/pengurus, dan wakil wartawan dari setiap negara.

Disebabkan perbezaan sistem pengundian, Griezmann mendakwa anugerah 'Ballon d'Or' merupakan anugerah yang lebih berprestij daripada anugerah pemain terbaik di bawah kelolaan FIFA.

"Saya rasa anugerah 'Ballon d'Or' mempunyai lebih prestij dan sejarah. Masih tinggal 3 bulan untuk saya menunjukkan segalanya yang saya ada."

"Sudah terang lagi bersuluh saya merupakan pemain yang berbeza jika dibandingkan dengan Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Neymar atau Kylian Mbappe. Saya sudah mencapai tahap teratas tetapi saya masih lagi mampu menjadi lebih baik."

"Saya sedang mencari kesempurnaan dalam permainan saya. Saya tidak akan menjaringkan 50 gol setiap musim. Tetapi saya berusaha keras membantu pasukan ketika menyerang."

"Saya rasa saya sudah mencapai tahap Cristiano Ronaldo dan Lionel Messi. Dan saya juga tahu akan ada pemain lain yang akan menyusul tidak lama lagi."

"Saya mahu menjadi lebih baik, saya mahu menang, dan saya mahu terus bermain dalam cara saya sekarang."

Griezmann hangat dikaitkan dengan Barcelona pada jendela perpindahan musim panas lalu tetapi mengubah fikiran pada saat akhir untuk terus kekal bersama Atletico Madrid. Juara Piala Dunia 2018 itu mendedahkan keputusannya itu banyak dipengaruhi oleh jurulatih Atletico Madrid, Diego Simeone.

"Menolak pelawaan Barcelona telah memberikan kegembiraan kepada Atletico Madrid, Diego Simeone dan rakan sepasukan yang lain."

"Saya mempercayai mereka dan kami saling memberi sumbangan antara satu sama lain."

"Saya kekal dalam kelab yang memberikan lebih kasih sayang kepada saya. Jika ianya disebabkan duit, saya akan pergi ke China."

Dapatkah Antoine Griezmann memenangi anugerah Ballon d'Or dalam musim 2018 / 2019 seperti dia jatuhkan RANDOM JACKPOT dalam SCR888 BARU 918KISS? Jom cuba luck anda sekarang!

Jatuhkan RANDOM JACKPOT di SCR888 BARU 918KISS! Kunjungi LAMAN SENARAI PEMENANG kami untuk rujuk contoh-contoh CUCI terkini kami!

Register dengan kami sekarang! SCR888 BARU 918KISS! Nombor 1 Online Casino Malaysia!

(Sumber - The Sukan)

11 views0 comments

Commentaires


bottom of page