top of page
  • Writer's picturePoh Lee Ong

UNIFI MELANCARKAN PAKEJ BARU! SPIN SCR888 BARU 918KISS DENGAN LANCAR SEKARANG!

Updated: Sep 19, 2023

KUALA LUMPUR: Telekom Malaysia Bhd (TM) akan melancarkan pakej unifi mampu milik disasarkan khusus untuk segmen B40 dengan kelajuan 30Mbps kurang dari RM100 bermula 15 Julai ini.

Pemangku Ketua Pegawai CEO TM, Datuk Bazlan Osman, berkata tawaran itu 40 peratus lebih rendah daripada harga pakej 30Mbps ketika ini iaitu RM199.”Pengenalan pelan jalur lebar baharu ini dalam usaha berterusan syarikat menawarkan perkhidmatan jalur lebar mampu milik, sebagai menyokong aspirasi kerajaan untuk mengurangkan harga perkhidmatan jalur lebar pada akhir tahun ini.918Kiss Malaysia
918Kiss Malaysia

“Pelan baharu ini juga bagi memperkukuhkan kedudukan kumpulan sebagai peneraju pasaran dan merealisasikan aspirasi jalur lebar dari segi harga, kepantasan dan liputan,” katanya pada sidang media di sini, hari ini.

Pada majlis itu, TM juga mengumumkan pelan unifi turbo yang menawarkan kelajuan jalur lebar dua kali ganda berbanding ketika ini.Katanya, TM akan menaik taraf kelajuan pelanggan unifi sedia ada secara berperingkat kepada lebih dua kali ganda tanpa tambahan kos bermula 15 Ogos ini.

“Sementara pelanggan baharu yang melanggan pelan unifi sedia ada sebelum 31 Disember akan dinaik taraf mulai 2019,” katanya.TM turut melancarkan semula pelan pasca bayar tanpa had unifi Mobile khusus untuk pelanggan jalur lebar sedia ada mulai 15 Julai ini.

Bulan lalu, Menteri Komunikasi dan Multimedia, Gobind Singh Deo mengunumkan harga perkhidmatan jalur lebar di Malaysia dijangka turun sekurang-kurangnya 25 peratus menjelang hujung tahun ini.

Penurunan harga itu berikutan pelaksanaan Standard Mandatori Mengenai Penetapan Harga Akses (MSAP) pada 8 Jun lalu berkuat kuasa 1 Januari 2018, yang mengenakan harga siling borong bagi pembekal kemudahan dan perkhidmatan digunakan syarikat telekomunikasi di pasaran.Penurunan harga borong itu kelak akan turut mengurangkan harga pasaran jalur lebar bagi pengguna.

Telekom Malaysia Bhd (TM) turut memperkenalkan perkhidmatan jalur lebar terbaharu tanpa kontrak iaitu unifi Wireless Broadband, yang menawarkan kebebasan berinternet kepada penggunanya.

Naib Presiden Eksekutif UniFi, Imri Mokhtar, berkata unifi Wireless Broadband itu didatangkan dengan data internet sebanyak 60 gigabait (GB), pada harga RM83.74 sebulan termasuk cukai barang dan perkhidmatan (GST).

Katanya, langganan itu adalah termasuk peranti router tanpa wayar pada harga RM599 berbanding harga biasa RM1,099, yang mana boleh dibawa ke mana-mana sahaja.

"Peranti ini bagaimanapun terhad kepada tiga unit untuk setiap pelanggan dan didatangkan bersama jaminan selama 12 bulan. Oleh kerana tiada ikatan kontrak dikenakan, maka tiada sebarang penalti dan pengembalian yang merumitkan untuk pelanggan.

"Untuk pengguna yang sering menggunakan data dalam jumlah yang tinggi, anda boleh membeli data tambahan menerusi aplikasi unifi mobile care atau menerusi online di https://mobile.unifi.com.my/ untuk menikmati 20GB hanya pada harga RM40 dan boleh dipakai sehingga 90 hari," katanya dalam kenyataan, hari ini.

Imri berkata, perkhidmatan terbaharu itu adalah bagi memastikan pelanggan mendapat pengalaman internet yang terbaik daripada unifi.

"Dengan cara melanggan yang mudah dan tanpa kontrak, unifi Wireless Broadband hanya perlu dicucuk untuk digunakan (plug and play), tanpa wayar, dan tidak memerlukan sebarang pemecahan pada dinding serta tiada pemasangan diperlukan.

"Ia mampu menampung sehingga 64 peranti, perkhidmatan terbaharu ini membolehkan penghuni yang ramai dalam sesebuah kediaman menikmatinya tanpa kerisauan," katanya.

Dengan platform wireless dan jalur lebar terkini, anda boleh spin SCR888 TERBARU 918KISS dengan lancar. Buka game 918KISS dengan cepat utk SPIN! Tidak perlu risau lagi kalau game loading lama atau tersangkut sangkut! Kunjungi LAMAN TESTIMONI kami sekarang utk rujuk contoh-contoh CUCI terkini kami! SCR888 BARU 918KISS! Nombor 1 Online Casino Malaysia!

LAMAN SENARAI PEMENANG

(Source : BHOnline)

22 views0 comments

Comments


bottom of page